Κουλουράκια του Καφέ είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτά τα κουλουράκια είναι αφράτα, ζουμερά και γίνονται ο ιδανικός συνοδός για τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη:

  • Αυγά: 4
  • Ζάχαρη: 125 γρ.
  • Αλάτι: μια πρέζα
  • Ζάχαρη βανίλιας: 5 γρ.
  • Μαγειρική σόδα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Βούτυρο: 125 γρ.
  • Γάλα ζεστό: 125 ml
  • Αλεύρι: 500 γραμμάρια

Για το γλυκό:

  • Δεν υπάρχουν επιπλέον υλικά.
  •  

Για την επικάλυψη (πριν το ψήσιμο):

  • Αυγο (χτυπημένο): 1
  • Γάλα: 1 κουταλιά της σούπας
  • Ζάχαρη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 3 αυγά, την ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία υφή ζύμης και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και λεία.

Την βάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για **μισή ώρα** να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, πλάθουμε ένα χοντρό κορδόνι και κόβουμε κομμάτια περίπου 20 εκ.

Σχηματίζουμε τα Κουλουράκια του Καφέ στα σχήματα που επιθυμούμε ή όπως βλέπουμε στη φωτογραφία (συνήθως κοτσίδες ή στριφτά).

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Αλείφουμε τα κουλουράκια με ένα μείγμα από το χτυπημένο αυγό και 1 κουταλιά της σούπας γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους **180 βαθμούς** για **20 λεπτά** περίπου, μέχρι να χρυσαφίσουν.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (αναμονή/ξεκούραση ζύμης).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο έντονο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι στη ζύμη. Αυτό θα κάνει τα Κουλουράκια του Καφέ ακόμα πιο αρωματικά.

Αν θέλετε πιο τραγανά κουλουράκια, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας κονιάκ στη ζύμη. Δείτε κι άλλες συνταγές για μπισκότα για έμπνευση.

Το μυστικό για να μείνουν αφράτα είναι να μην παραζυμώσετε τη ζύμη και να χρησιμοποιήσετε ζεστό (όχι καυτό) γάλα. Δες ιδέες για γλυκά πρωινού.


Tags: 

Alt Text 1: 

Alt Text 2: Κοντινό πλάνο στα σχηματισμένα Κουλουράκια του Καφέ πριν μπουν στον φούρνο.

Alt Text 3: Κουλουράκια του Καφέ αφράτα και αρωματικά.


Σχετικές Συνταγές 

Κέικ Βανίλια: Αφράτο και Γρήγορο

Παραδοσιακά Πασχαλινά Κουλουράκια

Μπισκότα Βουτύρου


Subcribe to recipe’s youtube channel here