Υλικά για 4 άτομα:
-500 γρ. από μοσχαρίσιο συκώτι σε φέτες (εγώ έβαλα και λίγο νεφρό που είχα)
-400 γρ. κόκκινα κρεμμύδια
-100 ml λευκό ξηρό κρασί
-1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
– μερικά φύλλα φασκόμηλου
– ένα κλωνάρι δεντρολίβανο
– ένα κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
-έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-αλάτι και μαύρο πιπέρι
Μέθοδος:
Για να φτιάξετε αυτό το πιάτο συκώτι με κρεμμύδια και μυρωδικά, απλό, γρήγορο, νόστιμο και επίσης φθηνό.
Πρέπει να ξεκινήσετε ξεφλουδίζοντας και κόβοντας σε φέτες τα λεπτά κρεμμύδια κόκκινα υπέροχα γλυκά και νόστιμα.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και σε πολύ χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να καραμελώσουν για τουλάχιστον δέκα λεπτά.
Στο μεταξύ πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε το συκώτι σε λεπτές λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια και το βάζετε στο τηγάνιμε το μαραμένο κρεμμύδι. Ανεβάζουμε τη φωτιά και το ροδίζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα με το συκώτι και μετά το κρασί που θα το αφήσετε να εξατμιστεί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και προσθέστε το λιγοστό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, σκεπάστε και αφήστε για λίγα λεπτά ακόμα, έχετε υπόψη σας ότι το συκώτι δεν πρέπει να παραψηθεί.
Διακοσμήστε το πιάτο με ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και σερβίρετε αμέσως με λίγες κουταλιές από την σάλτσα στο τηγάνι, συνοδευόμενο από μερικές φέτες σπιτικό φρυγανισμένο ψωμί, δεν θα αντισταθείτε να το ξαναφτιάξετε.
Καλή Απόλαυση