Τα τηγανιτά κολοκυθάκια με παρμεζάνα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα, αφού είναι πεντανόστιμα, τραγανά και φτιάχνονται πανεύκολα με απλά υλικά που όλοι έχουμε. Αυτή η συνταγή μου αρέσει γιατί συνδυάζει την τραγανή υφή του ψωμιού με την αλμυρή γεύση της παρμεζάνας, προσφέροντας ένα ορεκτικό που σίγουρα θα ενθουσιάσει. Τα φτιάχνω πολύ συχνά το καλοκαίρι, κυρίως για να συνοδέψω το κυρίως γεύμα, και πάντα γίνονται ανάρπαστα!


Υλικά για τα Τραγανά Κολοκυθάκια

  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψωμί θρυμματισμένο (ψίχουλα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε μακρόστενες φέτες

Εκτέλεση της Συνταγής

Ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύω το 1 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, το ψωμί και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω τα αυγά.

Παίρνω μία-μία τις φέτες από τα κολοκυθάκια. Τις βυθίζω πρώτα στα χτυπημένα αυγά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά, και αφήνω το περιττό αυγό να στραγγίξει πίσω στο μπολ. Στη συνέχεια, τα περνάω από το μείγμα με το ψωμί και την παρμεζάνα, πιέζοντας απαλά με τα χέρια μου για να κολλήσει καλά.

Ακουμπάω τα παναρισμένα κολοκυθάκια σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

Μόλις το λάδι είναι αρκετά ζεστό, τηγανίζω τα κολοκυθάκια για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Τα βγάζω από το τηγάνι και τα τοποθετώ σε ένα πιάτο που έχω στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Τα τοποθετώ σε μια πιατέλα, πασπαλίζω με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρω αμέσως.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 25-30 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τα Τηγανιτά Κολοκυθάκια

Για να γίνουν τα τηγανιτά κολοκυθάκια ακόμα πιο τραγανά, μπορείτε να τα κόψετε σε πιο λεπτές φέτες.

Χρησιμοποιήστε μια ποιοτική παρμεζάνα για πιο έντονη γεύση. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο σκόρδο σε σκόνη στο μείγμα του πανέ για ένα πιο αρωματικό αποτέλεσμα.

Σερβίρετε τα ζεστά για να απολαύσετε την τραγανή τους υφή. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι ή κάποιο ντιπ με βάση τη μαγιονέζα.

ΠΗΓΗ: foodnetwork.co.uk