Είτε το πείτε Τηγανόψωμο είτε Τυρόπιτα στο Τηγάνι , το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο ! Πρόκειται για μια πανεύκολη και αστραπιαία συνταγή, ιδανική για εκείνες τις στιγμές που θέλετε ένα χορταστικό και πλούσιο σνακ ή πρωινό, χωρίς καθόλου φύλλο . Με βάση το γιαούρτι και τα αβγά , γίνεται αφράτο και είναι έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά με μια απλή διαδικασία!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά για το Τηγανόψωμο
Βασικά Συστατικά:
- 200 γρ. – Στραγγιστό γιαούρτι
- 3 τεμ. – Αυγά
- 70 γρ. – Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι γ.ο.χ. με 1 κ.γ. μπέικιν)
- 70 γρ. – Φέτα τριμμένη
- 70 γρ. – Γκούντα (ή ό,τι άλλο κίτρινο τυρί έχετε)
- Λίγο- Αλάτι (ελέγξτε την αλμύρα των τυριών)
- Λίγο- Ρίγανη ( Προαιρετικά )
- Λίγο- Πιπέρι ( Προαιρετικά )
Εκτέλεση
1. Ετοιμασία Μείγματος: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένας σφιχτός, ομοιογενής χυλός .
2. Ψήσιμο στο Τηγάνι: Ρίχνετε ελάχιστο λάδι σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά .
3. Ψήσιμο: Προσθέτετε το μείγμα στο τηγάνι. Το ψήνετε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές . Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο ή καπάκι για να το γυρίσετε εύκολα. Το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά είναι σημαντικό για να ψηθεί και εσωτερικά.
Εναλλακτικά (Φούρνος): Μπορείτε να το ψήσετε και στο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αντιστάσεις στους 180°C μέχρι να ροδίσει. Δείτε κι άλλες Συνταγές για Τυρόπιτα χωρίς Φύλλο!
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος (Τηγάνι): Περίπου 10 – 12 λεπτά (σε χαμηλή φωτιά)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 17 λεπτά
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Αφράτο Αποτέλεσμα
Η Φωτιά: Το μυστικό για να ψηθεί ομοιόμορφα και να γίνει αφράτο είναι η χαμηλή φωτιά . Αυτό επιτρέπει στον αέρα και το μπέικιν να δράσουν, ψήνοντας το εσωτερικό χωρίς να καεί το εξωτερικό.
Το Αλεύρι: Αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι γ.ο.χ. , η προσθήκη 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ είναι απαραίτητη για να φουσκώσει η πίτα. Εναλλακτικά, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κάνει τη διαδικασία πιο απλή.
Λιπαρή Ουσία: Χρησιμοποιήστε μόνο ελάχιστο λάδι (ή βούτυρο) στο τηγάνι. Σκοπός είναι να μην κολλήσει, όχι να τηγανιστεί βαθιά. Η πίτα είναι ήδη πλούσια λόγω του βουτύρου/λίπους των τυριών και του γιαουρτιού.
Παραλλαγές: Προσθέστε λίγη πάπρικα ή δυόσμο για έξτρα άρωμα. Αντί για Γκούντα, δοκιμάστε γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για πιο πικάντικη γεύση.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Τυρόπιτα χωρίς Φύλλο στο Φούρνο











