Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Τι υπέροχη ιδέα για το καλοκαίρι! Αυτή η τονοσαλάτα με ρύζι είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες, ένα πραγματικό δώρο. Είναι τόσο δροσερή, χορταστική, και γεμάτη γεύσεις και χρώματα! Εγώ την παίρνω και στην παραλία ή στο πικνίκ

Τονοσαλάτα με Ρύζι, Λαχανικά και Δροσερό Ντρέσινγκ

Δροσερή και χορταστική τονοσαλάτα με ρύζι, πολύχρωμα λαχανικά και ένα υπέροχο ντρέσινγκ. Ιδανική για καλοκαιρινό γεύμα, πικνίκ ή παραλία!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Additional Time 1 hour 50 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes

Ingredients

  • 500γρ Ρύζι
  • 3 κονσέρβες τόνου (160γρ) στραγγισμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • Αγγούρι, κομμένο σε φέτες και στα τέσσερα
  • 1 κονσέρβα καλαμποκιού (400γρ)
  • Μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες
  • Ντομάτες τσέρι, κομμένες στη μέση
  • Ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα και μαϊντανός

Ντρέσινγκ:

  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 6 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι κρασιού
  • Αλάτι & Πιπέρι

Instructions

  1. Ντρέσινγκ -
    Συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί σε μια κανάτα εκτός από το ελαιόλαδο. Ρίξτε αργά το λάδι ανακατεύοντας δυνατά μέχρι να γίνει ένα γαλάκτωμα.
    Σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
  2. Σαλάτα Ρυζιού -
    Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
  3. Απλώστε το μισό μαγειρεμένο ρύζι στον πάτο ενός μεγάλου πιάτου. Γαρνίρετε με τα μισά από όλα τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε το μισό από το ντρέσινγκ από πάνω και επαναλάβετε.
    Σκεπάστε με μεμβράνη και διατηρήστε το στο ψυγείο. Η Συνταγή είναι από το

Lolly's Kitchen

Notes

💡 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Μου αρέσει να σερβίρω τη σαλάτα ρυζιού με σφιχτά βραστά αυγά στο πλάι και λίγο μαγιονέζα από πάνω.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή