Τα Τυροπιτάκια αφράτα είναι ένα αγαπημένο σνακ για μικρούς και μεγάλους, ιδανικά για το σχολείο, τη δουλειά ή το πρωινό. Η αφράτη ζύμη τους και η πλούσια γεύση της φέτας τα κάνουν ακαταμάχητα. Εγώ τα φτιάχνω για τους δικούς μου και πάντα με ρωτούν πότε θα τα ξαναφτιάξω.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυροπιτάκια Αφράτα

Τυροπιτάκια Αφράτα

Αυτά τα Τυροπιτάκια , που είναι τόσο εύκολα, τόσο νόστιμα και τόσο αφράτα που θα τα λατρέψετε! Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά γιατί γίνονται γρήγορα και εξαφανίζονται αμέσως από το τραπέζι. Ευχαριστώ πολύ τη Τζένη Τσανακτσίδου για αυτή τη φανταστική συνταγή!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα τυροπιτάκια, θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 100 γρ. Γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • 10 γρ. Μαγιά νωπή (ή ένα φακελάκι ξηρή)
  • 75 γρ. Βούτυρο (λιωμένο, χλιαρό)
  • 80 γρ. Γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 Αυγό
  • 480 γρ. Αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. Φέτα (τριμμένη)

Για το άλειμμα:

  • 1 Κρόκος αυγού (αραιωμένος με λίγο νερό)

Instructions

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό και το γιαούρτι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε δύο ποτήρια αλεύρι και το αλάτι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.

Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ένα μικρό φυλλαράκι και κάνουμε σχισμές στη μέση τους. Τοποθετούμε φέτα στη μία άκρη και κλείνουμε το φυλλαράκι για να σχηματιστούν τα τυροπιτάκια.

Τοποθετούμε όλα τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Τέλος, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό και τα ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Έτσι, τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα για απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της κας Tzeni Tsanaktsidou και η Εκτέλεση της κας Ελινα Σκλαβου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τυροπιτάκια αφράτα σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Μαγιά: Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό, όχι καυτό, ώστε να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη.
  • Θερμοκρασία: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Φούσκωμα: Ο χρόνος φουσκώματος είναι πολύ σημαντικός, μην τον παραλείψετε. Αυτός είναι το μυστικό για την αφράτη υφή τους.
  • Τυρί: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί σας αρέσει, όπως ανθότυρο, μυζήθρα ή ακόμα και ένα μείγμα τυριών.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή