Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
300 γραμμάρια ζάχαρη
350 ml νερό
1 βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκόζη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Για την άσπρη κρέμα:
1 κουτάκι πράσινη φυτική κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Για τη σκούρα κρέμα (γκανάς):
2 σοκολάτες κουβερτούρα (200 γραμμάρια η κάθε μία)
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
1 κουτι νουνου ζεστο

Εκτέλεση:

1. Παντεσπάνι:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε το σπορέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα.

Δείτε Επίσης: Οι πάστες που θα σου μείνουν αξέχαστες!

2. Σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και τη γλυκόζη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρά το σιρόπι.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

3. Συναρμολόγηση:

Σιροπιάζουμε καλά και τα δυο ζεστα (παντεσπανι σιροπι).
Χτυπάμε την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια.
Απλώνουμε την άσπρη κρέμα πάνω στο παντεσπάνι αφου έχει κρυώσει.

Γκαναζ: Σπάμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων με διαστήματα, ανακατεύοντας ανάμεσα. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το γάλα νούνου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
Απλώνουμε τη σκούρα κρέμα αφου κρυώσει πανω από την ασπρη κρεμα και διασκοσμουμε με σαντιγι που εχουμε κρατηση.
Βάζουμε την πάστα στο ψυγείο για μερικές ώρες να παγώσει καλά πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.

Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Βουλα Γραμματοπουλου

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια…γρήγορα εύκολα αφράτα