Το χοιρινό κότσι στη γάστρα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας! Το αποτέλεσμα είναι ένα κρέας τόσο ζουμερό και τρυφερό που λιώνει στο στόμα, μαζί με τις πιο νόστιμες πατατούλες. Είναι ένα πιάτο που γεμίζει το σπίτι με απίστευτα αρώματα και αποτελεί το ιδανικό κυριακάτικο τραπέζι. Ας δούμε λοιπόν πώς θα φτιάξουμε αυτό το αριστούργημα.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Χοιρινό Κότσι στη Γάστρα

Ένα ζουμερό χοιρινό κότσι στη γάστρα με ροδοκοκκινισμένες πατάτες, έτοιμο για σερβίρισμα

Μάθε πώς να φτιάχνεις το πιο ζουμερό και μυρωδάτο χοιρινό κότσι στη γάστρα, με πατάτες, σκόρδο και δενδρολίβανο. Ακολούθησε τα μυστικά της συνταγής και φτιάξε ένα πιάτο-λουκούμι που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 2 hours 30 minutes
Total Time 2 hours 45 minutes

Ingredients

  • 1 χοιρινό κότσι (περίπου 1,5 - 2 κιλά)
  • Πατάτες (όσες θέλεις)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • Κλαράκια δενδρολίβανο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά, για πικάντικη νότα)
  • Αλάτι (όσο χρειάζεται)
  • Πιπέρι (όσο χρειάζεται)

Instructions

Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε το πιο νόστιμο κότσι!

1. Πρώτα, ετοιμάζω το κότσι. το αλατοπιπερώνω καλά και το πασπαλίζω με το μπούκοβο. κάνω μικρές τρύπες με ένα μαχαίρι και μέσα σε αυτές βάζω κομμένες σκελίδες σκόρδου και κλαράκια δενδρολίβανου. περιχύνω το κότσι με το χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

2. Το τυλίγω καλά με λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να το σφραγίσω καλά.

3. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°c. βάζω το τυλιγμένο κότσι στη γάστρα και το αφήνω να ψηθεί για μιάμιση ώρα.

4. Μόλις περάσει η ώρα, το βγάζω, το ξετυλίγω προσεκτικά και προσθέτω τις πατατούλες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. ανακατεύω τις πατάτες με τα υγρά του κρέατος και τις πασπαλίζω και αυτές με αλάτι και πιπέρι.

5. Το βάζω ξανά στη γάστρα, χωρίς τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, και το ψήνω για άλλη μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες να γίνουν τραγανές.

6. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το σερβίρω ζεστό και απολαμβάνω το λουκούμι που έφτιαξα!

Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τη Συνταγή

  • Το σωστό τύλιγμα: Το τύλιγμα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο είναι το μυστικό για να κρατηθούν όλοι οι χυμοί μέσα στο κρέας, κάνοντάς το απίστευτα ζουμερό.
  • Προσοχή στο ψήσιμο: Μην βιαστείτε να ανοίξετε το κότσι. ο αργός χρόνος ψησίματος το κάνει να λιώνει στο στόμα.
  • Δώσε γεύση στις πατάτες: Οι πατάτες θα πάρουν όλη τη γεύση από τους χυμούς του κρέατος, γι’ αυτό φρόντισε να τις ανακατέψεις καλά στο ταψί.