Οι χοχλιοί με πατάτες και μάραθο είναι ένα πραγματικό διαμάντι της ελληνικής κουζίνας, ένα πιάτο γεμάτο γεύση και άρωμα που μας ταξιδεύει στις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας. Αν αγαπάτε τους χοχλιούς, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Υλικά:
1 κιλό κοχλίους, καθαρισμένους
500 γραμμάρια πατάτες, κομμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι, για να γευστούν
Οδηγίες:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις πατάτες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε τους κοχλίους και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Προσθέστε το μάραθο και ανακατέψτε ξανά.
Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και οι κοχλίες να ανοίξουν.
Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε τους κοχλίους με πατάτες και μάραθο σε βαθιά πιάτα και απολαύστε το πιάτο σας.
Tips για τους Τέλειους Χοχλιούς με Πατάτες και Μάραθο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι χοχλιοί με πατάτες και μάραθο σας ακόμα πιο νόστιμοι. Βεβαιωθείτε ότι οι χοχλιοί είναι πολύ καλά καθαρισμένοι πριν τους μαγειρέψετε, αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Μην παραβράζετε τις πατάτες για να μην λιώσουν, θέλουμε να κρατάνε λίγο. Αν δεν έχετε φρέσκο μάραθο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό, αλλά το φρέσκο δίνει πολύ καλύτερο άρωμα. Για περισσότερη ένταση στη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ούζο μαζί με το κρασί.
Καλή όρεξη!










