Συστατικά

 

650g πατάτες κόβουμε σε φέτες 2-3cm
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1-3 φρέσκα τσίλι πιπερίτσες πράσινες, λεπτώς κομμένα σε φέτες
Ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο lime
8 μεγάλα αυγά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Μικρή χούφτα φρέσκο ​​κόλιανδρο, κοτσάνια και τα φύλλα ψιλοκομμένα ξεχωριστά
175 γραμμάρια μπέικον, ψιλοκομμένο
1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
90 γραμμάρια τσένταρ κομμένο σε μικρά κομμάτια

 

Μέθοδος

Ζεσταίνετε το φούρνο σε 200 ° C /αερα 180 ° C. αέριο 6. Βάλτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα
με κρύο αλατισμένο νερό, βράστε και μαγειρέψτε για 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε και αφήστε να στεγνώσουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες και αλατίζουμε.
Ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν.
Εν τω μεταξύ, βάλτε το τσιλι σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Αφήστε το για λίγα λεπτά για να μαριναριστούν.

 

Σε μια κανάτα ή ένα μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, τα μαριναρισμένα τσιλι,
τα μπέικον την μαγιονέζα και τα κόλιανδρο.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι (24-26cm πλάτος) σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το μπέικον, τηγανίστε για 3 λεπτά, προσθέστε το λάχανο και μαγειρέψτε για περίπου
8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε τις ψητές πατάτες και ανακατέψτε καλά.
Ανάβετε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή σκάλα. Ρίξτε το μείγμα αυγού στο τηγάνι και ανακατέψτε το.
Ρίξτε το τυρί και συνεχίστε το μαγείρεμα στην φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να ψηθούν και στις άκρες.
Βάλτε το τηγάνι στο γκριλ και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Πασπαλίστε από πάνω
με ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου για να σερβίρετε.                                          ΠΗΓΗ: deliciousmagazine.co.uk

Προηγούμενο άρθροΗ πιο απλή συνταγή Κρέμα Καραμέλα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με Ντοματίνια Μαρούλι και φέτα