“1 ΔΟΣΗ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ”

Υλικά

1280 γρ Βουτυρο αγελαδινό (Πρόταση: 700 γρ αγελαδινό το υπόλοιπο φυτίνη)
1 kg Ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού κονιακ
4 “ολοφρεσκα” κρόκοι αυγών
1 ποτήρι νερού Αλισίβα
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
2 κσ μπεικιν
2 κγ σόδα
Βανίλια
Μπόλικο ξύσμα Λεμονιού + πορτοκαλιού
4 κγ περιπου Αλεύρι μπλε
Αυγό αραιωμενο με νεράκι για επαλλειψη

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά βούτυρο, ζάχαρη, κρόκους και στη συνέχεια ρίχνουμε την αλισίβα, το κονιάκ, κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο αφήνουμε τα αλευρι, σιγά σιγά το προσθέτουμε μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη ζύμη η οποία όμως δεν “καλοπλάθεται γι αυτό και πάντα τα Σμυρνέικα κουλουράκια έχουν το συγκεκριμένο σχέδιο
(τρία κορδονάκια “επιμελώς “κολλημένα. Αλείφουμε με αυγό και κάνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. ( Μια δόση κουλουράκια γίνονται μπόλικα – μπόλικα).

H συνταγή είναι της κας eleni stathopoulou