Η Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια της κας Κικη Μαυριδου είναι ένα γλυκό που αρέσε πολύ στο σπίτι, γι’ αυτόν τον λόγο τα γλυκά με καραμελωμένα φρούτα τα φτιάχνω συχνά, όπως και αυτή τη φορά που πήρα νεκταρίνια γιατί σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω αυτό το λαχταριστό κέικ, επομένως καθάρισα και έκοψα φέτες τα νεκταρίνια και τα έστρωσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα 24 εκατοστών, προετοιμάζοντας την βάση για το αφράτο γλυκό μας.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια
Λαχταριστή Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια! Φτιάξτε εύκολα αυτό το ζουμερό γλυκό με αφράτη ζύμη και πλούσια καραμέλα. Ιδανικό για τον καφέ!
Ingredients
Για τη ζύμη:
- 3 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 170 ml ηλιέλαιο
- 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας
- Ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
- 400 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
Για την καραμέλα:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για τη βάση:
- Νεκταρίνια (αρκετά για να καλύψουν τη φόρμα)
- Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Instructions


Tips για την Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια
- Καραμέλα: Πάντα λιώνω τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, γιατί αν βιαστώ, η καραμέλα θα καεί και θα πικρίσει.
- Φρούτα: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα νεκταρίνια με ροδάκινα, μήλα ή ακόμα και ανανά, ωστόσο προτιμώ τα νεκταρίνια για την υπέροχη γεύση τους στην Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια.
- Ψήσιμο: Ελέγχω το κέικ με μια οδοντογλυφίδα μετά τα 35 λεπτά, ώστε να είμαι σίγουρη ότι έχει ψηθεί και μέσα.
- Αναποδογύρισμα: Αφήνω το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς για 10-15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσω, επειδή έτσι η καραμέλα θα έχει σταθεροποιηθεί και δεν θα χυθεί.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








