Η Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια της κας Κικη Μαυριδου είναι ένα γλυκό που αρέσε πολύ στο σπίτι, γι’ αυτόν τον λόγο τα γλυκά με καραμελωμένα φρούτα τα φτιάχνω συχνά, όπως και αυτή τη φορά που πήρα νεκταρίνια γιατί σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω αυτό το λαχταριστό κέικ, επομένως καθάρισα και έκοψα φέτες τα νεκταρίνια και τα έστρωσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα 24 εκατοστών, προετοιμάζοντας την βάση για το αφράτο γλυκό μας.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια

Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια

Λαχταριστή Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια! Φτιάξτε εύκολα αυτό το ζουμερό γλυκό με αφράτη ζύμη και πλούσια καραμέλα. Ιδανικό για τον καφέ!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για τη ζύμη:

  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 170 ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας
  • Ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 400 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

Για την καραμέλα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για τη βάση:

  • Νεκταρίνια (αρκετά για να καλύψουν τη φόρμα)
  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Instructions

  • Καθαρίζω τα νεκταρίνια μου, κόβω φέτες και τις στρώνω σε μια βουτυρωμένη φόρμα 24 εκατοστών.
  • Για τη ζύμη, χτυπώ καλά 3 αυγά με 200 γρ. ζάχαρη.
  • Προσθέτω 170 ml ηλιέλαιο, 200 γρ. γιαούρτι αγελάδας, ξύσμα και χυμό πορτοκάλι, 1 κ.γλ. υγρή βανίλια και 400 γρ. φαρίνα.
  • Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Για την καραμέλα, λιώνω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 200 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
  • Μετά προσθέτω 2 κ.σ. βούτυρο.
  • Την καραμέλα την ρίχνω πάνω από τα νεκταρίνια που έχω στρώσει στη φόρμα.
  • Από πάνω ρίχνω τη ζύμη που έχω ετοιμάσει.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, με αέρα και αντιστάσεις, περίπου 40 λεπτά στον φούρνο μου.
  • Το κονιάκ πηγαίνει πολύ καλά, εάν σας αρέσει η γεύση, αλλά θα πρέπει να αφαιρέσετε από τα υγρά της ζύμης την αντίστοιχη ποσότητα.
  • Καλά γλυκά μας μαγειρέματα! Η Συνταγή είναι της κας Κικη Μαυριδου
  • Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


    Tips για την Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια

    • Καραμέλα: Πάντα λιώνω τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, γιατί αν βιαστώ, η καραμέλα θα καεί και θα πικρίσει.
    • Φρούτα: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα νεκταρίνια με ροδάκινα, μήλα ή ακόμα και ανανά, ωστόσο προτιμώ τα νεκταρίνια για την υπέροχη γεύση τους στην Ανάποδη Τάρτα με Καραμελωμένα Νεκταρίνια.
    • Ψήσιμο: Ελέγχω το κέικ με μια οδοντογλυφίδα μετά τα 35 λεπτά, ώστε να είμαι σίγουρη ότι έχει ψηθεί και μέσα.
    • Αναποδογύρισμα: Αφήνω το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς για 10-15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσω, επειδή έτσι η καραμέλα θα έχει σταθεροποιηθεί και δεν θα χυθεί.

      Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: