Κέικ με βελούδινη κρέμα!!!

Υλικά

για το κέικ:

6 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
300 ml. γάλα
300 ml. ελαφρύ λάδι
650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 και μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ (30 γρ.)
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση κέικ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!
Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα-λάδι!
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι- μπέικιν-βανίλια- ξύσμα.
Λαδώνουμε το ταψί (25×35 εκ.)και ρίχνουμε το μίγμα.
Κάνουμε την κρέμα νωρίτερα να είναι κρύα,την βάζουμε σε σακούλα από κορνέ και την βάζουμε πάνω στο μίγμα κάθετα και οριζόντια λωρίδες.
Η κρέμα θα πρέπει να μην γίνει σφιχτή γιατί θα πρέπει όταν την βάλουμε πάνω στο μίγμα να περάσει ελαφρώς μέσα.

Υλικά για την κρέμα:
750 γρ. γάλα
90 γρ. ζάχαρη
90 γρ. Κάστερ πάουντερ
2 βανίλιες
30 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αυγό.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα περίπου!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

Η Συνταγή είναι της κας Ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού χωρίς γλουτένη
Επόμενο άρθροΕλαφρά σιροπιασμένο γλυκό με Κολοκύθα