Λεμονοκέικ

Συστατικά

2 βιολογικά λεμόνια
50 ml γάλα
ζάχαρη 230 γρ
3 αυγά
280 γρ αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
50 ml φυτικό λάδι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα λεμόνια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Προσθέστε το limoncello, τη ζάχαρη και το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε.
2. Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.


3. Ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσετε μία αφρώδη και λεία ζύμη.
4. Αδειάζετε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε στους 180°C για 35 λεπτά.
5. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΌταν φτιάχνεις μία τέτοια σάλτσα με φέτα, δεν μπορείς παρά να ψήσεις κ’ ένα ζεστό καρβέλι ψωμί.
Επόμενο άρθροKορμός Αμυγδάλου…με σαντιγί και μαρμελάδα πορτοκαλί