Υλικά
για τη ζύμη:
30 γραμμάρια νωπή μαγιά
½ κούπα νερό (χλιαρό)
2-3 κουταλιές αλεύρι
½ κούπα λάδι
¾ κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 γιαούρτι πλήρες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κόκκοι μαστίχα (αλεσμένοι με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη)
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (όσο χρειάζεται)
για τη γέμιση:
1000-1200 γραμμάρια γλυκιά εζήτρα
1 κούπα ζάχαρη (ή μισή ζάχαρη μισή μέλι)
1 αυγό
1 έως 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Με τα τρία πρώτα υλικά της ζύμης φτιάχνουμε ένα χυλό και τον αφήνουμε να φουσκώσει
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι τα αυγά τη ζάχαρη και το γιαούρτι περίπου για 15 λεπτά
Μετά συνεχίζουμε με το χέρι προσθέτουμε το χυλό της μαγιάς το ξύσμα τη μαστίχα το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά σαν να θέλει ακόμα λίγο αλεύρι
Αφήνουμε το μείγμα να ανέβει σκεπασμένο με μία πετσέτα
Μετά φτιάχνουμε τη γέμιση σπάμε την μυζήθρα βάζουμε τη ζάχαρη το αυγό τα μυρωδικά που μας αρέσουν και την ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Αφού φτιάξαμε τα καλτσούνια τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ταψί για να ανέβουν
Μετά τα αλλειφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμού στη μεσαία σχάρα για 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι του κας Ειρηνη Βολοσυρακη Μπελαδακη