Αραβικό κέικ σοκολάτας 😋 πολύ ζουμερό και πεντανόστιμο!

Υλικά

3 αυγά
2 κουπες ζάχαρη
2 κουπες φρέσκο ​​γάλα
1 κουπα λάδι
50 γρ κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 1/2 κουπες αλεύρι

Εκτέλεση

Με το μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. προσθέτουμε το λάδι και το γάλακαι ξαναχτύπησε για λίγο.
Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια και αυτή τη φορά χτυπάμε για περισσότερη ώρα για να μην μείνουν μπαλάκια κακάο.
Κρατήστε 1 κούπα από αυτό το μείγμα για το γλάσο.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε.

Το κέικ σοκολάτας ψήνεται σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος για περίπου 25-30 λεπτά, όπως ελέγχετε περιοδικά με
μια οδοντογλυφίδα εάν η ζύμη είναι ψημένη. Η θερμοκρασία του ο φούρνος πρέπει να είναι περίπου 170 βαθμούς.
Οσο ψήνεται το κέικ, αδειάζουμε το μείγμα στην άκρη σε μια κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει, το κόβουμε και το απλώνουμε με την έτοιμη παχύρρευστη κρέμα και διακοσμούμε μέ ότι μας αρέσει.

Συμβουλές
Εάν δεν χρησιμοποιείτε φούρνο με αερα, ίσως χρειαστεί να τον αυξήσετε ελαφρώς χρόνος ψησίματος.
Προσέξτε να μην το στεγνώσετε υπερβολικά, το κέικ σοκολάτας πρέπει να παραμείνει ελαφρώς υγρό
μέσα.

Καλή Απόλαυση