Τυροψωμο

Σήμερα έχω την ευκολότερη συνταγή τυρόψωμου για εσάς. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φύλλα θέλουν χρόνο, γι ‘αυτό προσπαθώ να σας δείξω απλές και πρακτικές συνταγές.

Συστατικά

περίπου 600 g αλεύρι
200 ml χλιαρό γάλα
1 αυγό
Μισό κύβο μαγιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επί πλέον:
περίπου 150 g βούτυρο και 100 ml ελαιόλαδο για βούρτσισμα
2 Κρόκοι αυγού και 3 κουταλιές της σούπας γάλακτος για την επικάλυψη της ζύμης

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μία Μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη, μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθούν και αφήνω να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
Τώρα βάλτε λοιπόν τα υπόλοιπα συστατικά αλάτι, αυγό και το αλεύρι σταδιακά και αφού ζυμώσω τη ζύμη την έβαλα σε ένα μπολ σκεπασμένη με μια πετσέτα κουζίνας να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.

Μετά από μία ώρα την έβγαλα σε ένα αλευρωμένο πάγκο και την χώρισα σε μικρές μπάλες

Έπειτα τις μπάλες με έναν πλάστη τις άνοιξα στο μέγεθος ενός πιατάκι του γλυκού.
Παίρνω ένα ένα το πιτάκι το αλείφω με λάδι και λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με τριμμένη φέτα και στοιβάζω το ένα πάνω στο άλλο (περίπου 12 πιτακια)

και δεν λαδώνω την τελευταία πιτα απο πάνω.

Ξεκινάω και ανοίγω πιέζοντας απο πάνω με τα δάχτυλα όλα τα πιτάκια μαζι και τα βάζω όλα μαζί μέσα στο λαδωμένο ταψί μου και συνεχίζω να τα ανοίγω με τα δάχτυλα να καλύψουν σχεδόν όλη την βάση του ταψιού

Απλώστε απο πάνω τους κρόκους αυγού διαλυμένους με τρεις κουταλιές της σούπας γάλα
και κόβω σε κομμάτια.


Στη συνέχεια ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν 

Καλή επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚέικ εσπεριδοειδών (ιδανικό για το Χειμώνα)
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια Χωρίς Φύλλο…Εξαιρετικά εύκολο και νόστιμο!