Η διαφορά είναι πως η μαμά τύλιγε το Αρνάκι γιούλμπασι πρώτα στη λαδόκολλα σφιχτά κι έπειτα από πάνω με εφημερίδες και σπάγγο, το έβαζε σε λαμαρίνα και το έστελνε στο φούρνο της γειτονιάς να σιγοψηθεί σχεδόν αξημερωτα!!!! Ακόμα μου έρχονται οι μυρωδιές….

Υλικά

αρνίσιο μπούτι τουλάχιστον 3 κιλά ατεμάχιστο
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο σε φέτες
150 γρ κεφαλοτύρι σκληρό
50 γρ βούτυρο
Αλάτι , πιπέρι
Πατάτες κομμένες κυδωνατες

Εκτέλεση

Αρχικά πηγαίνουμε στον χασάπη και παίρνουμε αρνίσιο μπούτι που να είναι πάνω από 3 κιλά ατεμάχιστο. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά. Χαράζουμε το κρέας μας βαθιά με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και από τις δύο μεριές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι και το πιπέρι μαζί. Παίρνουμε με το δάχτυλό μας λίγο αλατοπίπερο και βάζουμε μέσα στις σχισμές του κρέατος. Στην συνέχεια βάζουμε εκεί που χαράξαμε από μία φέτα σκόρδο και λίγο κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι σε όλο το κρέας και το αλείφουμε με βούτυρο.

Τυλίγουμε το κρέας μας πολύ καλά με τις λαδόκολλες και δένουμε πολύ καλά με σπάγκο. Βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί το κρέας και το σιγοψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 3μιση με 4 ώρες.
Μιάμιση ώρα πριν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι θυμάρι και λίγο βούτυρο και τις αφήνουμε να ψηθούν μαζί με το κρέας.
Καλή επιτυχία!!!!

Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou όπως την έκανε η μητέρα της