Ρολάκια μοσχάρι με ζαμπόν και κρέμα μελιτζανας

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κιλότο
10 φέτες ζαμπόν λεπτές

Κρεμα μελιτζανας
1 μέτρια μελιτζάνα
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, για γεύση
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κλωναράκι φρέσκια μαντζουράνα
1 σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα κάπαρη
1 χούφτα κουκουνάρι
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
1 φλιτζάνι γάλα
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι μπύρα
1 φύλλο φασκόμηλο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και τις χτυπάμε για να πλατύνουν. Αν θέλουμε, ζητάμε να τις κόψει και να τις χτυπήσει ο κρεοπώλης μας.

Ετοιμάζουμε την κρέμα
Πλένουμε και στεγνώνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε μικρούς κύβους και στη συνέχεια τη ροδίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι, σκόρδο, κουκουνάρι, κάπαρη, όλες τις γεύσεις εκτός από τη δάφνη, το αλάτι και μια πρέζα τσίλι. Ανακατεύουμε με ένα ποτήρι μπύρα.

Όταν ψηθεί η μελιτζάνα, την ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ μαζί με το ψωμί μουλιασμένο
στο γάλα (το στιβουμε να φυγει το γάλα), αλάτι και πιπέρι, μια χούφτα τριμμένη φρυγανιά, μια φέτα ψημένο ζαμπόν και μια σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ( πολύ λίγο). Λαμβάνεται μια ελαφρώς τραχιά και παχύρρευστη κρέμα που θα χρησιμοποιηθεί
ως γέμιση

Απλώνουμε τις φετες κρεατος με ζαμπον και αλειφουμε την κρεμα μελιτζανας


Τυλίγουμε την κάθε φέτα και ασφαλίζουμε με οδοντογλυφίδα

Αλευρώνω καλά τα ρολάκια και τα τινάζω για να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού.
Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει σοτάρω τα ρολάκια του κρέατος για 3 – 4 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύω προσεκτικά και μαγειρεύω για 2 – 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Αποσύρω.

Βάζω τα ρολάκια με τη σάλτσα τους σε ένα μέτριο, βαθύ ταψάκι με την δαφνη και ψήνω για 10 – 12 λεπτά (στον ήδη προθερμασμένο φούρνο), μέχρι να μαλακώσει το κρέας –ίσως χρειαστούν 2 – 3 λεπτά παραπάνω ψήσιμο, αν δοκιμάσω ένα ρολάκι και μου φανεί
κάπως σκληρό.

Σερβίρω το φαγητό αμέσως.

 

Προηγούμενο άρθροΦανουρόπιτα…Υγεία σε όλον τον κόσμο
Επόμενο άρθροΝόστιμο στρούντελ μήλου