Αυτή η διώροφη Πανακότα είναι ένα πολύλεπτό και νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει ένα γεύμα. Η βελούδινη βάση κρέμας ενώνεται τέλεια με το ελαφρύ και αρωματικό στρώμα πορτοκαλιού, δημιουργώντας ένα δροσερό γλυκό ψυγείου.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Tips, Άλλες Συνταγές και Συχνές Ερωτήσεις(FAQ)
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πανακότα Πορτοκαλιού Διπλής Στρώσης
Φτιάξτε μια πολύ λεπτή και νόστιμη Πανακότα με διπλή στρώση : βελούδινη κρέμα βανίλιας και αρωματικό τζελ πορτοκαλιού . Ιδανικό γλυκό ψυγείου.
Ingredients
για το Στρώμα Κρέμας:
- 200 ml - Γάλα
- 200 ml - Κρέμα γάλακτος 20%
- 80 γρ. - Ζάχαρη
- 10 γρ. - Ζελατίνη (Dr. Bakers)
- 50 ml - Νερό (για τη ζελατίνη)
- 1 βανίλια
για το Στρώμα Πορτοκαλιού:
- 250 ml - Χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένος)
- 20 γρ. - Ζάχαρη (ή κατά βούληση)
- 6 γρ. - Ζελατίνη
- ~40 ml - Χυμός πορτοκαλιού (για τη ζελατίνη)
Instructions
Εκτέλεση Στρώματος Κρέμας:
Προετοιμασία Ζελατίνης: Ρίξτε τη ζελατίνη (10 γρ.) στο νερό (50 ml) και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά.
Θέρμανση Υγρών: Βράστε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος , το γάλα , τη ζάχαρη και τη βανίλια , ανακατεύοντας.
Διάλυση Ζελατίνης: Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη διογκωμένη ζελατίνη . Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Ψύξη & Σταθεροποίηση: Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο. Ρίξτε το στα 4 μπολ των 230 ml. Ψύξτε για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει τελείως η κρέμα.
Β. Εκτέλεση Στρώματος Πορτοκαλιού:
Προετοιμασία Χυμού: Στύψτε τα πορτοκάλια για να βγάλετε 250 ml χυμό πορτοκαλιού.
Προετοιμασία Ζελατίνης (Πορτοκάλι): Ρίξτε μια μικρή ποσότητα χυμού (περίπου 40 ml) πάνω στη ζελατίνη (6 γρ.) και αφήστε την να φουσκώσει .
Διάλυση & Ενσωμάτωση: Μόλις φουσκώσει, διαλύστε τη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων ή στην εστία στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Ανακατέψτε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με τη διαλυμένη ζελατίνη και τη ζάχαρη .
Ολοκλήρωση & Ψύξη: Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα πορτοκαλιού πάνω από την ήδη σφιγμένη στρώση κρέμας στα φορμάκια. Ψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει και η δεύτερη στρώση.
Tips για την Τέλεια Πανακότα με πορτοκάλι
Θερμοκρασία Ρίψης: Πριν ρίξετε το στρώμα πορτοκαλιού πάνω στην κρέμα, βεβαιωθείτε ότι το χυμό έχει κρυώσει πλήρως αλλά δεν έχει αρχίσει να πήζει (να είναι σαν σιρόπι). Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν θα ανακατευτούν οι δύο στρώσεις.
Ποιότητα Χυμού: Χρησιμοποιήστε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού για την καλύτερη γεύση και άρωμα.
Ξεφορμάρισμα (Προαιρετικό): Αν θέλετε να ξεφορμάρετε την Πανακότα, βυθίστε τα μπολ σε ζεστό νερό για λίγα μόνο δευτερόλεπτα (3-5 δευτερόλεπτα) και μετά αναποδογυρίστε σε πιάτο.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ζελατίνη σε φύλλα αντί για σκόνη; Ναι, μπορείτε! Συνήθως τα 10 γρ. ζελατίνης σκόνης αντιστοιχούν σε 5-6 φύλλα ζελατίνης. Απλά μουλιάστε τα φύλλα σε κρύο νερό και στραγγίστε τα καλά πριν τα προσθέσετε στο ζεστό μείγμα κρέμας.
Τι μπορώ να κάνω αν δεν έχω κρέμα γάλακτος 20%; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να μειώσετε ελαφρώς τη ποσότητα της ζελατίνης ή να αυξήσετε το γάλα για να διατηρήσετε τη λεπτή υφή.
Μπορώ να προσθέσω ξυσμένη φλούδα πορτοκαλιού στο στρώμα κρέμας; Βεβαίως! Η προσθήκη ξυσμένης φλούδας από βιολογικό πορτοκάλι στο ζεστό μείγμα κρέμας θα ενισχύσει σημαντικά το άρωμα βανίλιας/πορτοκαλιού.



