Υλικά

450 γρ αλεύρι φαριναπ
1 σφηνάκι σιμιγδάλι ψιλό
330 ml χλιαρο νερό
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
1 κσ πελτέ
1/2 φλ σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ κέτσαπ
1/2 κ.γ ξηρό βασιλικό
1 κ.σ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
και λιγο νεράκι τόσο όσο να φτιάξω μια ωραία δεμένη σάλτσα
(δεν χρειάζεται βράσιμο)

Για τη γέμιση
200 γρ μοτσαρέλα
200 γρ γκούντα
4-5 φέτες γαλοπούλα
Φρέσκα ασπρομανιταρα
Πιπεριά
Ντομάτα
Λίγες φέτες μπέικον

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ διαλύω τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερο.
Προσθέτω το λάδι το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ζυμωνω μέχρι να έχω ένα ζυμαρακι εύπλαστο και αφράτο που να ξεκολλάει από τα χέρια μου.
Αφήνω 5 λεπτά να ξεκουραστεί καλά σκεπασμένο.
Ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο μήκους 35 εκ. και πάχους περιπου 0,5 εκ.
Αλείφω με σάλτσα , προσθέτω μανιτάρια , πασπαλιζω με τα τυριά , τη γαλοπούλα και την πιπεριά και τυλίγω σε ρόλο από τη μεγάλη πλευρά.
Κόβω σε ρολακια- πιτσακια πάχους 2-3 εκ. και τα τοποθετώ σε ταψάκι που έχω στρώσει λαδόκολλα.

Πασπαλιζω με λίγο επιπλέον τυράκι από πάνω και βάζω

Ατομικά Πιτσάκια
Ατομικά Πιτσάκια

από μια φετούλα ντομάτα και μπέικον.

Προθερμενω το φούρνο στους 200 βαθμούς στο αεροθερμο και ψηνω μεχρι να ροδισουν.

Καλή επιτυχία!!!!

H συνταγή/φωτό είναι της κας Aggeliki Antonopoulou

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣΑΜΑΛΙ από τα παλιά…….. με άρωμα μαστίχας!!!!!