Μία εύκολη συνταγή για αυθεντική ρώσικη σαλάτα, πολύ απλή στην παρασκευή της με
ποικιλία λαχανικών και χρωμάτων. Είναι μια από τις ωραιότερες και πιο γευστικές
προτάσεις για το τραπέζι σας.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πατάτες
300 γραμμάρια καρότα
300 γρ. αρακά
3 αγγουράκια τουρσί
300 γραμμάρια ζαμπόν
300 γραμμάρια τυριού
300 γραμμάρια μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε όλα τα λαχανικά (όχι το αγγουράκι τουρσί), βεβαιωθείτε, όμως ότι τα λαχανικά δεν
έχουν παραβράσει για να διατηρήσουν το σχήμα τους και στη συνέχεια ψιλοκόψτε σε ένα
μπολ σε όσο το δυνατόν μικρότερους κύβους.
Κόψτε το ζαμπόν και το τυρί και αυτά σε κυβάκια.
Ψιλοκόψτε το αγγουράκι τουρσί και ρίξτε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά
βούληση.
Προσθέστε τη μαγιονέζα στο τέλος και ανακατέψτε το μίγμα καλά με απαλές κινήσεις.
Μερικοί προσθέτουν βραστά αυγά στη σαλάτα. (Σε αυτή την περίπτωση θα
χρησιμοποιήσετε 4 αυγά σφικτά).
Δοκιμάστε για να διαπιστώσετε αν η σαλάτα έχει τη γεύση που θέλετε.
Επαλείψτε με ένα λεπτό στρώμα μαγιονέζας και διακοσμήστε όπως επιθυμείτε (πχ. με
ροδέλες βρασμένου καρότου περιμετρικά και ρίχνοντας “άτακτα” λίγο βρασμένο αρακά
πάνω στην επιφάνειά της). Φυλάσσετε στο ψυγείο καλυμμένη με μία μεμβράνη μέχρι να
σερβίρετε.