Σαλάτα με Χόρτα και πατάτες

Συστατικά

250 – 400 γρ χόρτα (σέσκουλα)
1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
170gr – 200gr σπανάκι μωρών
8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
8 baby πατάτες κομμένες στην μέση
πιπέρι στη γεύση
1 χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Μέσα στον νεροχύτη με δροσερό νερό, ξεπλύνετε τα φύλλα μέχρι να αφαιρεθούν όλες οι βρωμιές.
Προσέχετε ότι η πίεση του νερού δεν πρέπει είναι πολύ υψηλή, καθώς δεν θέλετε να βλάψετε τα φύλλα.
Μόλις καθαριστούν τα φύλλα, κόψτε τα φύλλα σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος. Για να αφαιρέσετε τα κοτσάνια, βάλτε τα φύλλα σε μια επιφάνεια κοπής, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να τα κόψετε, αφήνοντας μόνο τα πράσινα φύλλα.
Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέστε ελαιόλαδο και νερό.
Συνεχίστε προσθέτοντας τα σέσκουλα, σπανάκι και σκόρδο.
Τοποθετήστε πατάτες πάνω από τα χόρτα.


Αφήστε να βράσει και μειώστε τη φωτιά για να σιγοβράσουν. Συνεχίστε να σιγοβράζεται για 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Οι πατάτες πρέπει να είναι τρυφερές στο πιρούνι .
Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο νερό, αλλά το νερό θα πρέπει να εξατμιστεί αφήνοντας το ελαιόλαδο.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό από το λεμόνι.
Προσθέστε πιπέρι για την γεύση.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου

Σημειώσεις συνταγής
Οποιοσδήποτε τύπος χόρτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνταγή όπως πικραλίδα, Ραδίκια, αντίδια .
Προσθέστε επίσης λίγο ψιλοκομμένο πράσο για περισσότερη γεύση κρεμμυδιού.
Παραλείψαμε να χρησιμοποιήσουμε αλάτι στη συνταγή μας, αλλά προσθέστε ένα τσίμπημα εάν προτιμάτε.

ΠΗΓΗ: hearthealthygreek.com

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες φούρνου με μοτσαρέλα και παρμεζάνα 
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες όπως της γιαγιάς