Συστατικά:
1 φρέσκια μαγιά(40 g)
150 ml γιαούρτι
150 ml γάλακτος
90 ml λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1,5 κουταλάκι ζάχαρη
1 αυγό
περίπου 600-700 g αλεύρι
μία πρέζα baking powder
1 αυγό και 1 κιλό γάλα για την επικάλυψη + ζάχαρη βανίλιας
Γέμισμα: μαρμελάδα

Παρασκευή:

Μέσα σε ζεστό γάλα διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder, αλάτι, αυγό, γιαούρτι και λάδι.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να φτιάξουμε ομαλή ζύμη και να μην κολλάει.
Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ώρα
Τότε την χωρίσαμε σε δύο μέρη.
Από κάθε τμήμα κάνουμε μια ορθογώνια κρούστα ζύμης. Κόψτε την κρούστα σε τετράγωνα όπως στην εικόνα, κάντε χαράξεις στη μία πλευρά, και βάλτε μαρμελάδα και τυλίξτε.


Βάλτε τα κρουασαάκια σε ένα ταψί που έχει στρωθεί με φύλλο ψησίματος, επικαλύψτε τα με κρόκο αυγού και γάλα και πασπαλίστε τη ζάχαρη βανίλιας.

Τα αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε θερμαινόμενο φούρνο στους 180-200 για περίπου 20-25 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, επικαλύψαμε το καθένα με λίγο λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη από πάνω.

Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε.

Προηγούμενο άρθροΑν σου πετύχει ο ελληνικός καφές, τύφλα να έχει ο εσπρέσσο! 
Επόμενο άρθροΜία πρασσόπιτα πεντανόστιμη….βήμα βήμα