Αν υπάρχει ένα άρωμα που ξυπνάει τις πιο όμορφες αναμνήσεις και γεμίζει το σπίτι θαλπωρή, είναι σίγουρα αυτό των φρεσκοψημένων αφράτων κουλουριών! Ετοιμαστείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα κουλουράκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με μια πανεύκολη συνταγή.

Υλικά

Για τη ζύμη

αλεύρι – περίπου 500 γρ ½
100 ml λάδι
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
150 ml γάλα,
Ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι ή δύο μικρά
1 βανίλια

Για επαλειψη και πασπάλισμα
1 κρόκος αυγού
λίγο λάδι
λίγο γάλα
ζάχαρη

Εκτέλεση

Η ζάχαρη διαλύεται με το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την μαγιά, με μια κουταλιά ζάχαρη, 3-4 κουταλιές αλεύρι και λίγο
γάλα. Σε αυτό το διάστημα σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, το λεμόνι, το λάδι και την βανίλια.
Μόλις ενεργοποιηθεί η μαγια και αφρίσει την ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών και το γάλα με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο και το αλεύρι και ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη και λεια ζύμη.
Την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30-35 λεπτά.
Χωρίζουμε την φουσκωμένη ζύμη σε 12 ίσα μέρη πλάθουμε τα κουλούρια τα στρίβουμε και ενώνουμε τις 2 άκρες και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος .
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγο.
Αναμιγνύουμε το αυγό, λάδι και 1 κσ γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια.
Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνονται με 190 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσουν.

Καλη Επιτυχία