Πάστα με Φρούτα
Συστατικά
150 gr στιγμιαία ανθος αραβοσίτου με γευση μπανάνας
3 φλιτζάνια γάλα
220 γρ τυρί κρέμα γάλακτος, θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρης αχνη
250 γρ Μορφατ
400 γρ μπισκότα πτι μπερ
450 γρ Φράουλες , πλυμένες, και κομμένες σε φέτες
220γρ κονσερβα ανανά ψιλοκομμένο στραγγισμένα, στεγνωμένα
10-12 κεράσια maraschino , ψιλοκομμένα
σιρόπι σοκολάτας
σιροπι καραμέλας
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
Οδηγίες
1. Κάνετε τη κρέμα μπανάνας ανακατευοντας μαζί το ανθος και το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
2. Χτυπάτε μαζί το τυρί κρέμας και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρέμα μπανάνας στο μείγμα κρέμας τυριού και αναμείξτε μέχρι να ενσωματωθούν.
4. Ανακατώστε τα 2/3 του μορφατ στο μίγμα τυριού κρέμας.
5. Για να ξεκινήσετε τα στρώματα, βάλτε ένα μόνο στρώμα μπισκότων στο κάτω μέρος ενός ταψιού 20χ30. Ίσως χρειαστεί να σπάσετε μερικα για να γεμίσετε τα κενά.
6. Στρώστε πάνω από τα μπισκότα το μισο μίγμα τυριού κρέμας ομοιόμορφα.
7. Στρώστε πάνω από το τυρί κρέμα με ένα στρώμα φράουλες σε λεπτές φέτες.
8. Στρώστε πάνω από τις φράουλες το 1/2 της κρέμας μπανάνας σε ένα ομαλό επίπεδο στρώμα
9. Προσθέστε ένα άλλο στρώμα μπισκότων.
10. Στρώστε με το άλλο μισό του μίγματος κρέμας τυριού και απλώστε το σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
11. Στρώστε τον ανανά και τα κεράσια.
12. Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα μπανάνας και απλώστε σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.
13. Προσθέστε ένα άλλο στρώμα μπισκότων.
14. Στρώστε με το υπόλοιπο 1/3 του μόρφατ και απλώνεται σε ένα ομοιόμορφο, λεπτό στρώμα.
15. Τέλος στρώστε με σοκολάτα και καραμέλα σιρόπι και πασπαλίστε με καρύδια.
16. Βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή έως ότου είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Τα μπισκότα θα μαλακώσουν καθώς θα κάθεται και οι γεύσεις θα ενωθούν.
ΠΗΓΗ: lifeloveandsugar.com