Αφράτη τούρτα καρύδας

Διαφήμιση

Υλικά

Παντεσπάνι:
5 αυγά
1 κούπα του νες καφέ ζάχαρη
1 κούπα του νες καφέ αλεύρι φαρίνα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο.

Κρέμες:
1 κιλό γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κρόκους αυγών
3 κουταλιές βούτυρο
1 βανίλια
3 κουταλιές ινδοκάρυδο

Σιρόπι:
1 κούπα του νες καφέ ζάχαρη
1 κούπα του νες καφέ νερό
2 κουταλιές της σούπας λικέρ καρύδα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 12 λεπτά,ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι,κακάο,καρύδα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψάκι νούμερο 26 και το βάζουμε το μείγμα μέσα το ψήνουμε.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει παρά μα πάρα πολύ καλά.
Κόβουμε 3 πάτους με μαχαίρι,η κλωστή.

για τις Κρέμες:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη,και ρίχνουμε το διαλυμένο κόρν φλάουρ και το αλεύρι!
Μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους,βανίλια,βούτυρο!
Από αυτή την κρέμα, βγάζουμε την μισή δόση
και την κάνουμε σοκολατένια δηλαδή ρίχνουμε μέσα σπασμένη 130 γραμμάρια κουβερτούρα και μέσα στην κρέμα το ινδοκάρυδο!

Διαφήμιση

Για το σιρόπι
Βράζουμε για 3 λεπτά!

Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε τον ένα πάτο τον τοποθετούμε στην κατάλληλη πιατέλα,το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι βάζουμε την κρέμα σοκολάτας,ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα κρέμα βανίλιας,και τέλος πάλι παντεσπάνι!
Από πάνω βάζουμε φυτική σαντιγί 350 γραμμάρια(το πράσινο το κουτί)χτυπάμε την φυτική σαντιγί και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
Και τέλος ρίχνουμε ινδοκάρυδο!!

Καλή επιτυχία!!!😍😍😍

Η Συνταγή είναι της ελενης τσιουκανη

Διαφήμιση