Αυτό το κέικ λεμονιού είναι απλό στην παρασκευή του και απολαυστικά αφράτο, με έντονη γεύση λεμονιού.

Υλικά:

3 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη (200γρ)
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
6 κουτάλια χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κούπες φαρίνα (400γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί νούμερο 24.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αυτό στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα
βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Αφήνουμε να κρυώωει αχνίζουμε και σερβίρουμε

Η Συνταγή είναι της κας Ευγενια Ζακκα

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό κανταΐφι
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι ντόπιο ψητό στην Γάστρα !!😋😋