Κεικ με τυρί Κρέμα
Συστατικά
1 συσκευασία (220gr) τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλυτζάνια (284g) αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια (600 γραμ.) ζάχαρη
6 αυγά , σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια (384g) αλεύρι γ.ο.χ
1/4 φλιτζάνι (60g) ξυνόγαλο, θερμοκρασία δωματίου
Αχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160° C. Βουτυρώστε και αλευρώστε μία φορμα για κεικ. (Μία φόρμα 25 εκ και βαθος 7-8 3κ. Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 4 εκ μεταξύ του ύψους του μείγματος και του άνω χείλος της φόρμας)
Στο μπολ μίξερ βάσης με το εξάρτημα της ζύμης, συνδυάστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να λιωσουν, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε τη ζάχαρη σταδιακά και κτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε αυγά ένα τη φορά, χτυπάτε καλά με κάθε προσθήκη.
Προσθέστε τη βανίλια.
Προσθέστε το αλεύρι όλο με τη μία και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε το ξυνόγαλο με το μίξερ στο χαμηλό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ βάσης και ξύστε με μια λαστιχένια σπάτουλα για να πάρετε κάθε τελευταίο κομμάτι από το μείγμα.
Ρίξτε το στην φόρμα. Ψήστε για 1 ώρα έως 1 ώρα και 20 λεπτά. Ελέγξτε στην 1 ώρα.
Μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο πρέπει να βγαίνει με λίγα ψίχουλα αλλά χωρίς βούτυρο όταν το κέικ ψηθεί.
Η κρούστα θα είναι ένα σκούρο καφέ γύρω από τις άκρες και λιγοτερο στο κέντρο.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίστε με άχνη.
ΠΗΓΗ: iambaker.net