Υλικά:
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σου (π.χ., λιγκουίνι, σπαγγέτι)
500 γρ. γαρίδες τίγρης, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες ((κατεψυγμένες αμαγείρευτες τύπου Black Tiger Prawns ή οποιοδήποτε είδος προτιμάτε))
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Προαιρετικά: κόκκινη πιπεριά τσίλι (φρέσκια ή αποξηραμένη) για λίγη πικάντικη γεύση
Οδηγίες:
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι (αν χρησιμοποιείς) και σοτάρε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει άρωμα το σκόρδο.
Πρόσθεσε τις γαρίδες τίγρης στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Ρίξε το λευκό κρασί στο τηγάνι και άφησέ το να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά.
Πρόσθεσε τα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγείρεψε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Στράγγιξε τα ζυμαρικά και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα ντοματίνια. Ανακάτεψε καλά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακάτεψε ξανά.
Αλατοπιπέρωσε το πιάτο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.
Σέρβιρε το πιάτο ζεστό, γαρνίροντας προαιρετικά με επιπλέον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
H συνταγή είναι του Dejan Gostenčnik