Η γαριδομακαρονάδα εύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί για ένα καθημερινό γεύμα ή για ένα πιο ιδιαίτερο δείπνο.
Η παρακάτω συνταγή, με την προσθήκη ζωμού από τα κελύφη των γαρίδων και φρέσκιας ντομάτας, απογειώνει τη γεύση και δημιουργεί ένα πλούσιο και αρωματικό αποτέλεσμα.

Υλικά

1 1/2 πακέτο λιγκουίνι
1 πακέτο μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
2 πακέτα καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Ούζο
Βούτυρο
Φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη
Πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Εβαλα να βράσουν τα λιγκουινι σε αλατισμένο νερό.
Εβαλα τις γαρίδες τις μεγάλες να βράσουν πολύ λίγο για δύο τρία λεπτά γιατι ήθελα το ζωμό.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ σωταρισα τις καθαρισμένες γαρίδες έβαλα κρεμμύδι σκόρδο μαϊντανό εσβησα με λίγο ούζο.
Εβαλα βούτυρο λίγο ζωμό από τις γαρίδες με το κέλυφος ντοματα φρέσκια πελτε αλάτι πιπέρι μια τσιμπια ζάχαρη λίγο νεράκι
από τα λιγκουίνι που έβραζαν.
Αφου έχω αλατοπιπερωσει τις μεγάλες γαρίδες σε τηγάνι με λίγο βούτυρο σκόρδο και λαδακι τις τηγανίζω δύο τρία λεπτά μετά τις βουτάω
στη σάλτσα με τις άλλες να παρουν γεύση τις βγάζω στην άκρη
Σουρωνω τα λιγκουίνι και τα ρίχνω στην σάλτσα με τις γαρίδες τις καθαρισμένες τα κάνω μια βόλτα δύο λεπτά και έτοιμη η γαριδομακαρονάδα

H συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη