Μηλόπιτα

Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική Μηλόπιτα, που είναι καλύτερη μακραν όλων των άλλων. Ελπίζω να μπορέσετε να κάνετε αυτή τη συνταγή και να την δείξετε και σε άλλους

Υλικά

Ζύμη:
470 γρ. (3¾ φλιτζάνια + 2 κουταλιές της σούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
90 γρ. (¾ φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη βανίλια
1 αυγό + 1 κρόκο
270 γρ. βούτυρο

Γέμιση μήλου:
1300 γρ. μήλα
5 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κανέλα

Γέμιση πουτίγκας:
4 αυγά
110 γρ.(½ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας) ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη βανίλια
80 γρ. κορν φλάουερ
870 ml (3⅔ φλιτζάνια) γάλα
110 γρ. βούτυρο

Ταψί: 35cm x 30cm

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το ειδικό εργαλείο χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε την ζάχαρη και τις βανίλιες.Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα και ν ασπρίσει.

Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το μισό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.Το άλλο μισό γάλα το βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το άλλο μισό και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα.
Μόλις πήξει αφαιρούμε απ την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο κομματάκια.
Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας.Αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.Ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα.Ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε την κρύα ζύμη σε 2 μέρη.Το ένα μέρος το κόβουμε στη μέση και το τρίβουμε με τον τρίφτη πάνω στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε από πάνω τα τριμμένα μήλα αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει με τα χέρια μας.Τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Ρίχνουμε την κρέμα και με μια σπάτουλα την απλώνουμε να πάει παντού.Τρίβουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια τα υπόλοιπα κομμάτια της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει,την κόβουμε σε κομμάτια, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την σερβίρουμε!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Τσουρέκι
Επόμενο άρθροΠέννες με κοτόπουλο στον φούρνο