Γιαουρτογλυκό σε 5′ πανεύκολο δροσερό παγωτογλυκό (δεν θα το πιστεύετε το αποτέλεσμα)
ΥΛΙΚΑ :
2 Πακέτα μπισκότα (πτι μπερ ή Γεμιστά ή digestive)
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400γρ ή 300ml)
1 κουτί βύσσινο ζελέ ή μαρμελάδα αγριοκερασο
*προαιρετικά κομματάκια φράουλας ή άλλου φρούτου
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε τα 2 πακέτα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ θα ανακατέψουμε με σύρμα το γιαούρτι με το ζαχαρούχο μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα μας (μπορούμε μέσα να βάλουμε και κομματάκια από φρέσκα φρούτα). Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να καλυφθούν και να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σε ένα ταψάκι (τσέρκι) 25 εκ το στρώνουμε με αντικολλητικο χαρτί γύρω γύρω μόνο (όχι από κάτω) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας και στο στρώνουμε καλά. Από πάνω αδειάζουμε μία κονσέρβα βύσσινο ζελέ εμπορίου ή μία μαρμελάδα αγριοκέρασο με βύσσινο ή κεράσι γλυκό και το απλώνουμε σε όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το αφήνουμε εκεί μερικές ώρες μέχρι να παγώσει καλά και να σφίξει το γλυκό.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και…
Υ.Γ Οταν κόψουμε το κομμάτι μας μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά και γίνετε ένα υπέροχο παγωτογλυκό
Καλή σας Απόλαυση