Τυροπιτάκια με Γιαούρτι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Είναι τα πιο εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια που έχετε φτιάξει ποτέ! Χάρη στο γιαούρτι, η ζύμη γίνεται απίστευτα αφράτη και απαλή, ενώ ο συνδυασμός των τυριών τους δίνει πλούσια γεύση. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα ορεκτικό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη βάση (ζύμη):

  • Γιαούρτι: 200 γρ.
  • Ηλιέλαιο: 150 γρ.
  • Αυγά: 2
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του: 300-350 γρ.

Για τη γέμιση:

  • Τυρί φέτα: 100 γραμμάρια
  • Τυρί regato: 100 γραμμάρια

Για τη γεύση:

  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δυόσμος (λίγος, προαιρετικά)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με το πιρούνι.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και στη συνέχεια τα τυριά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και, αν χρησιμοποιούμε, τον δυόσμο.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε αρχικά με το πιρούνι και μετά ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αυτή είναι η βάση για τα Τυροπιτάκια με Γιαούρτι.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (ή ό,τι σχήμα επιθυμούμε) και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το μίγμα μας στην ειδική φόρμα με τις θήκες (πχ. φόρμα για μάφινς) αφού πρώτα λαδώσουμε κάθε μία θήκη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους **180 βαθμούς** για **20 λεπτά**, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Είναι τα πιο εύκολα και γρήγορα Τυροπιτάκια με Γιαούρτι που έχετε φτιάξει ποτέ! Δοκιμάστε τα!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 5 λεπτά (για να κρυώσουν).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για ηλιέλαιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο για πιο μεσογειακή γεύση. Δοκίμασε να προσθέσεις σουσάμι στην επιφάνεια πριν το ψήσιμο για έξτρα τραγανότητα.

Για να γίνουν τα Τυροπιτάκια με Γιαούρτι ακόμα πιο αφράτα, χρησιμοποίησε στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά. Δες και άλλες αλμυρές συνταγές για έμπνευση.

Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε το Regato με μια ίση ποσότητα κεφαλοτύρι ή γραβιέρα. Δες ιδέες για εύκολα ορεκτικά.


 

Σχετικές Συνταγές 

Τυρόπιτα Χωριάτικη με Χοντρό Φύλλο

Σπανακόπιτα Εύκολη

Πίτσα Γρήγορη με Ζύμη Γιαουρτιού


 

 Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη