Σιροπιαστά κουλουράκια καρύδας

Γρήγορο, εύκολο, νόστιμο…

Συστατικά:

– 2 αυγα
– 2 φλιτζάνια ζάχαρη ισως και λιγότερη
– 2 φλιτζάνια λάδι φυτικό
– 2 φλιτζάνια καρύδα
– 1 μικρό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– περίπου 7 φλιτζάνια αλεύρι

Σιροπι:
– 5 φλιτζάνια ζάχαρη
– 6 φλιτζάνια νερό
– 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι, την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Έγραψα περίπου 7 φλιτζάνια και χρειάστηκα 6,5 φλιτζάνια. Το καλύτερο θα το κρίνετε μόνοι σας, οπότε μην προσθέσετε όλο το αλεύρι με τη μία.

Σχηματίστε μια μαλακή, συμπαγή, μη κολλώδη ζύμη.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις.
Στη συνέχεια σχηματίζουμε ένα ρολό από κάθε μπαλάκι και το πιέζουμε στον τρίφτη να εχουν το ιδιο μεγεθος και σχήμα.
Έτσι, όλα θα έχουν το ίδιο μέγεθος.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Από αυτή τη μέτρηση, πήρα 22 κουλουρακια μεσαίου μεγέθους.
Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190° για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Μην τα παραψήσετε.

Όσο ψήνονται, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το νερό με τη ζάχαρη βανίλιας μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Περιχύνουμε με κρύο σιρόπι και σκεπάζουμε με άλλο ταψί και μετά αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να απορροφηθεί καλά.
Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο, αφράτο τρεμουλιαστό Μιλφέιγ
Επόμενο άρθροΗ Πάστα Φλώρα της μαμάς φλώρας