Αυτό το γλυκό θα το φτιάχνεις κάθε μέρα! χωρίς αυγά και χωρίς αλεύρι! με λίγα μόνο υλικά.
Συνταγή σε 3 λεπτά

Υλικά:

_ 300 γρ. Φύλλα κρούστας
_ 100 γρ λιωμένο βούτυρο.
_ 250 γρ Φιλαδέλφεια.
_ 250 γρ ρικότα.
_ Μια κουταλιά της σούπας ή 2 μέλι.
_ Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο μας και τα κόβουμε στη μέση παίρνουμε τα μισά φύλλα τα βάζουμε οριζόντια και κόβουμε δύο λωρίδες (περίπου 8-10 εκ) μετά ξεκινάμε πιάνουμε την άκρη της μιας λωρίδας και τη διπλώνουμε στην απέναντι πλευρά όπως κάνουμε στα τρίγωνα. Αλλά μόνο μία φορά και κόβουμε το πρώτο τρίγωνο έτσι συνεχίζουμε μέχρι το τέλος του φύλλου όσα θα βγούνε (με τον ιδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα).


Μετά παίρνουμε τα τρίγωνα και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο από πάνω μετά τα γυρίζουμε και αλείφουμε και την άλλη πλευρά.
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν σε 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Στο χρόνο αυτό σε ένα μπολ αδειάζουμε το τυρί Φιλαδέλφεια το τυρί ricotta 2 κουταλιές μέλι και χτυπάμε με το μίξερ αυτό του δίνει μία κρέμα.
Μετά παίρνουμε τα φύλλα μας τα ανοίγουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με κρέμα τα πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και μέλι απο πάνω και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεικ Γεωγραφίας
Επόμενο άρθροΜαμαδίστικα Κολοκυθάκια Αυγολέμονο