Πάστα ταψιού καραμέλα!

Υλικά
4 αυγά
12 κ.σ κοφτές ζάχαρη
8 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
4 κ.σ κακάο
1/2 φακελάκι baking powder
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα νερό,
1 βανίλια,
1 κ,γ χυμό λεμόνι
1 κ.σ κονιάκ.

2 morfat κρύες
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο.
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα και
1 κ.σ μέλι.

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και φουσκώσουν. Κοσκινίζω το αλεύρι γ.ο.χ με το κακάο και το baking powder και τα ρίχνω στο μείγμα των αυγών. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζω το σιρόπι. Βράζω την ζάχαρη, το νερό, και την βανίλια, και το χυμό λεμόνι. Όταν βράσει 2-3 λεπτά προσθέτω το κονιάκ. Σιροπιάζω αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνω να κρυώσει το παντεσπάνι. Φτιάχνω την κρέμα καραμέλα χτυπώντας τις morfat κρύες από το ψυγείο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι προσθέτω επάνω την κρέμα του ζαχαρούχου.
Φτιάχνω το γλάσο σοκολάτας βράζοντας το γάλα εβαπορέ, ρίχνω και ανακατεύω μέσα την σοκολάτα κουβερτούρα και το μέλι.
Αφήνω να κρυώσει λίγο και την προσθέτω επάνω από την κρέμα καραμέλας.
Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι 24x34cm έφτιαξα μικρή δόση για δοκιμή. Φτιάξτε διπλή δόση για μεγαλύτερο ταψί.

Ευχαριστούμε την Eleni Kappou

Προηγούμενο άρθροΛουκάνικο με πατάτες και τυρί στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣαλάτα με Μήλο-Καρότο