Γλυκά Κολοκυθομπουρέκια με σταφίδες και καρύδια

Ένας συχνός επισκέπτης στο τραπέζι μας είναι η κολοκύθα, η λεγόμενη γλυκιά πίτα κολοκύθας.

Υλικά:

κολοκύθα περίπου 1 κιλό
1 συσκευασία φύλλα κρούστας 450 g
σταφίδες 1 κουπα
ζάχαρη 7 κουταλιές της σούπας. + 2 ακόμη κουταλιές της σούπας για το γέμισμα
καρύδια 7 κουταλιές της σούπας.
κανέλα 7 κουταλιές της σούπας.
λάδι σε 1 κουπα.

για διακόσμηση:
αλεσμένα φυστίκια
λεμόνι
γλυκάνισο

για το σιρόπι:
ζάχαρη 1 και 1/2 κουπας.
νερό 1 και 1/2 κουπας.

Παρασκευή:

Ξεφλουδίστε την κολοκύθα, τρίψτε την και στυψτε με τα χερια να φύγουν οι χυμοι της.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει και αφήστε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατευουμε κολοκύθα, ζάχαρη, σταφίδες, αλεσμένα καρύδια, κανέλα

Ξεχωρίστε δύο φύλλα , λαδώστε το μειγμα λαδιού ζαχαρης και πασπαλίζουμε στο κάτω άκρο του φύλου το μειγμα κολοκύθας και τυλίγεται σε χαλαρό ρολό. Βγαίνουν 7 ρολά.
τα ρολά τοποθετούνται σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αλείψτε το πάνω μέρος με λάδι.
Ψήνουμε σε μια μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε και καλύψτε με μια πετσέτα.
Αφού κρυώσουν, ρίξτε ζεστό σιρόπι ζάχαρης.

Είναι καλό να μένει όλη τη νύχτα για να ρουφήξει καλά το σιρόπι.
Σερβίρετε με μια φέτα λεμονιού και αστεροειδή γλυκάνισο πασπαλισμένο με φιστίκια.