Τα γλυκά τυροπιτάκια με την τραγανή ζύμη σε συνδυασμό με τη γλυκιά και κρεμώδη γέμιση τα καθιστούν ακαταμάχητα. Ας φτιάξουμε λοιπόν τα δικά μας, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά
Απαιτούμενα συστατικά:
Για τη ζύμη:
– Αλεύρι – 300 γρ.
– Γιαουρτι – 3 κουταλιές της σούπας
– Βούτυρο – 80 γρ.
– Αυγό – 1 τεμ.
– κρόκος αυγού – 1 τεμ.
– κρυσταλλική ζάχαρη – 4 κουταλιές της σούπας
– Αλάτι – μια πρέζα.
– Αλάτι – 1/2 κουτ.γκ
Για τη γέμιση:
– τυρί μυζήθρα – 200 γρ.
– κρυσταλλική ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
– βανίλια – 1/2 κουτ.γλ
– Ασπράδι αυγού – 1 τεμ.
Εκτέλεση:
1. Κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι και ζάχαρη, καθώς και τα αυγά.
2. Προσθέστε το γιαουρτι στο μπολ με το αλεύρι.
3. Το βούτυρο πρέπει να είναι τριμμένο, οπότε καλύτερα να μην το βγάλετε από το ψυγείο πριν το ψήσετε.
Προσθέστε τριμμένο βούτυρο στο μπολ με το αλεύρι.
4. Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε όλα τα υλικά της ζύμης να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία.
5. Συνδυάστε το τυρί με το ασπράδι αυγού και ανακατέψτε καλά.
6. Προσθέστε επίσης ζάχαρη και βανίλια στο τυρί και στη συνέχεια ανακατέψτε τη μάζα καλά.
7. Η τελική ζύμη πρέπει να ανοιχτεί χρησιμοποιώντας έναν πλάστη και στη συνέχεια να κόψετε στρογγυλά κομμάτια από αυτήν.
Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό ποτήρι.
8. Τοποθετήστε λίγη γέμιση σε κάθε πιτακι.
9. Διπλώστε τη ζύμη στη μέση, πιέζοντας τις γωνίες ελαφρά για να μην ανοίξει. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο,
προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
10. Είναι καλύτερο να σερβίρετε τα έτοιμα αρτοσκευάσματα, διακοσμημένα με ζάχαρη άχνη.
👍Καλή όρεξη σε όλους!