Διαφήμιση

Συστατικά

Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι,
1 φλιτζάνι γιαούρτι,
3 βανίλιες ,
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι,
1 φακελάκι μπεικιν (20 γραμμάρια),
2 – 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το κύπελλο είναι 200 ​​ml).
Επικάλυψη
Σιμιγδάλι.
Για το σιρόπι.
3 φλιτζάνια ζάχαρης,
3 φλιτζάνια νερό,
1 φέτα χυμού λεμονιού (Μη βράζετε το σιρόπι, ανακατεύετε μέχρι να διαλύσει η ζάχαρη).
Το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ​​ml.

Διαδικασία 
Πρώτον, για να προετοιμάσετε τη ζύμη, συνδυάστε το φυτικό λάδι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι και τη βανίλια σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε το μπεικιν και προσθέτουμε το αλεύρι αργά με το κύπελλο.
Ζυμώνουμε και παίρνουμε μια πολύ μαλακή ζύμη αλλά όχι κολλώδη.
Διαχωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
Πλάθεται καθένα κομμάτι κατά μήκος σε μια απλή επιφάνεια και πάρτε ένα μακρύ και λίγο λεπτό κορδόνι.
Κόψτε το κορδόνι σε μικρά κομμάτια και βάλτε το καθένα από τα κομμάτια στο σιμιγδάλι και τα τοποθετήστε σε ένα ταψί.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια της ζύμης που έχουν απομείνει.

Αφού τοποθετήσετε όλα αυτά στο ταψί, στη συνέχεια ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Μετά το ψήσιμο, σε ένα βαθύ κατσαρολάκι, βράστε τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν η ζάχαρη διαλύεται, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Μετά το ψήσιμο, πάρτε τα γλυκάκια από το φούρνο και ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω τους.
Στη συνέχεια αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι για 2 ή 3 ώρες.
Πριν τα σερβίρετε , μπορείτε να πασπαλίζετε λίγη τριμμένη καρύδα ή με τριμμένο καρύδι.

recipesmaking.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση