Όσο απλή και αν φαίνεται αυτή η Πίτα είναι τόσο νόστιμη!
Το ανθότυρο η σταφίδα  και η σφολιάτα – ένας υπέροχος συνδυασμός.

Υλικα:

800 gr σφολιάτα
600 γρ. φρέσκο τυρί cottage ή στραγγιστό γιαούρτι
150 gr τυρί φέτα
3 αυγά
1-2 κ.σ σημιγδάλι
50 γρ σταφίδες
150 γραμμάρια ζάχαρης
ξύσμα από ένα λεμόνι
2-3 κουτ άρωμα βανίλιας.

Πως να φτιαξετε την πίτα:

Προετοιμασία:

Ξεπαγώστε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Ξεπλύνετε και μουλιάστε τις σταφίδες σε ζεστό νερό.
Γέμιση:

Ανακατέψτε τα τυριά, τις σταφίδες (στραγγισμένες), τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σπάστε τα αυγά μέσα στο μείγμα τυριών και προσθέστε το σιμιγδάλι (1-2 κ.σ., ανάλογα με την υγρασία της γέμισης).
Συναρμολόγηση:

Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και πασπαλίστε με αλεύρι.
Απλώστε τη μισή σφολιάτα στον πάτο του ταψιού.
Απλώστε όλη τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα.
Σκεπάστε με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας.
Ψήσιμο:

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρισμα:

Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κόψτε σε μερίδες.
Σερβίρετε με τσάι ή καφέ.
Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Татьяна Петрова