ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
10 φύλλα για πίτα βηρυτού
250γρ βούτυρο, λειωμένο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
340 gr τυρί φέτα
1 αυγό, λίγο χτυπημένο
½ φλιτζάνι ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι αποξηραμένh ρίγανη
Αλάτι και μαύρo πιπέρι, για να δοκιμάσετε
σουσάμι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Κόψτε τα σκούρα πράσινα μέρη του πράσσιου και πεταξτε τα μαζί με το άκρο της ρίζας.

Κόψτε το πράσο στη μεση κατά μήκος. Κόψτε σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρα  και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ γεμάτο με δροσερό νερό. Σηκώστε τα πράσα από το νερό και στραγγίστε τα σε ένα φίλτρο.

Τοποθετήστε τα πράσα σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και σερβίρετε με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν. Περίπου 3 λεπτά.

Τρίψτε την φέτα σε ένα μπολ και προσθέστε την αποξηραμένη ρίγανη, τις ελιές Καλαμών, τα πράσα και το αυγό και ανακατέψτε μαζί.

Κόψτε τα φύλλα σε 3 ίσες μερίδες.

Τοποθετήστε μια λωρίδα από φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ψιλοβρέξτε με λίγο λιωμένο βούτυρο.

Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας μείγμα στο κάτω μέρος μιας λωρίδας και αναδιπλώστε το σε στυλ σημαίας.

Τοποθετήστε τα τρίγωνα σε ένα ταψί με επένδυση από χαρτί ψησίματος.

Βουρτσίστε όλα γύρω με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήστε μέχρι να χρυσήσουν. Περίπου 25-30 λεπτά

Dimitras Dishes

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο σουβλάκι στο τηγάνι με χαλούμι
Επόμενο άρθροΓια να μην ψάχνετε για το καλύτερο Γαλακτομπουρεκο….Φτιάξτε το