Δείτε Επίσης: Τούρτα ταψιού με γεύση καραμέλα | Γλυκάκια καραμέλας σοκολάτας…πανεύκολο
Υλικά:
Για το μπισκότο:
9 ασπράδια
11 κσ ζάχαρη
15 κσ καρυδιά τριμμένο στο μπλεντερ
2 κσ αλευριού
1 Βανίλια ζάχαρης
Καραμέλα:
15 κσ ζάχαρη
50γρ Μαργαρίνη ή βούτυρο
Σοκολάτα:
100γρ Σοκολάτα
2 κγ λαδι (ηλιέλαιο)
Για την κρέμα:
9 κρόκοι αυγών
10 κσ Ζάχαρη
120 γρ Μαργαρίνη ή βούτυρο
2 βανίλιες ζάχαρης
Γκλασάρισμα
150 γρ Σοκολάτα
50γρ Μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κγ λαδι (ηλιέλαιο)
Εκτέλεση
Για την Βάση Μπισκότου
Ρίχνουμε την βανίλια μέσα στην Ζάχαρη
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε με μίξερ χειρός. Καθώς χτυπάμε προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος παίρνουμε μια ωραία σφιχτή μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
Αναμιγνύουμε τα καρύδια με το αλεύρι και τα προσθέτουμε μέσα στην μαρέγκα και ανακατεύουμε με κουτάλι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίματος και το απλώνουμε σε λεπτό στρώμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περισσότερα απο 15 λεπτά.
Κόβουμε την βαση μπισκότου σε 3 ίσα μερη όπως βλέπετε στην φωτό
Για την καραμέλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύουμε και περιμένουμε να αρχίσει η ζάχαρη να λιώνει και να πάρουμε μία υγρή καραμέλα. Μετά ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατευουμε να λιώσει μέσα στην καραμέλα ενώ βράζει, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.
Απλώνουμε την καραμέλα πάνω στις 2 βάσεις μπισκότου.
Για την Σοκολάτα
Λίωνουμε την σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει
Μόλις κρυώσει την απλώνουμε πάνω από την καραμέλα στις 2 βάσεις μπισκότου και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους των αυγών ενώ ρίχνουμε και την ζάχαρη.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατευουμε συνέχεια να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα στην μαργαρίνη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να παρουμε μία ωραία αφράτη κρέμα και τότε ρίχνουμε και τις 2 βανίλιες και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Στήσιμο Γλυκού
Βάζουμε το ένα μπισκότο με την σοκολάτα και απλώνουμε την κρέμα,
απο πάνω το δευτερο μπισκότο με την σοκολάτα και κρέμα από πάνω
και τέλος το τριτο μπισκότο χωρίς την σοκολάτα και κρέμα
να το καλύψουμε από πάνω και γυρω γύρω και αφήνουμε στην άκρη.
Γλασσο Σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την σοκολάτα το βούτυρο και το λαδι και το λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Αδειάζουμε την σοκολάτα πάνω στο γλυκό μας και αλείφουμε από πάνω
και το γλυκό μας είναι έτοιμο
Δείτε Επίσης: Τούρτα ταψιού με γεύση καραμέλα | Γλυκάκια καραμέλας σοκολάτας…πανεύκολο
Καλή Επιτυχία