Τούρτα ταψιού με γεύση καραμέλα

Δείτε Επίσης: Τούρτα Κέικ Μόκα ψυγείο…υπέροχο, αγαπημένο, εύκολο | Υπέροχη πουτίγκα με χουρμάδες και σάλτσα καραμέλας

Υλικά

Για την βάση
8 αυγά
24 κ.σ κοφτές ζάχαρη
16 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
8 κ.σ κακάο
1 φακελάκι baking powder

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
2 κ.γ χυμό λεμόνι
2 κ.σ κονιάκ

Για την κρέμα καραμέλα
2 κουτάκια morfat παγωμένα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο

Για το γλάσο
150γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το baking powder και τα ρίχνω στο μείγμα των αυγών. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνω στους 180°C αντιστάσεις για 20 λεπτά. Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζω το σιρόπι. Βράζουμε 4 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σιροπιάζω αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνω να κρυώσει καλά το παντεσπάνι. Φτιάχνω την κρέμα καραμέλα χτυπώντας τις morfat κρύες από το ψυγείο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι προσθέτω επάνω την κρέμα του ζαχαρούχου.

Φτιάχνω το γλάσο σοκολάτας, βράζω το γάλα, ρίχνω και ανακατεύω μέσα την σοκολάτα και το μέλι. Αφήνω να κρυώσει λίγο και την προσθέτω επάνω από την κρέμα καραμέλας. (Για ταψί 20×30 ή 25×35 για την συγκεκριμένη δοσολογία)
Διακοσμούμε όπως θέλουμε 🍓🍒

Δείτε Επίσης: Τούρτα Κέικ Μόκα ψυγείο…υπέροχο, αγαπημένο, εύκολο | Υπέροχη πουτίγκα με χουρμάδες και σάλτσα καραμέλας

Ευχαριστούμε την Instasuntages

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Βουτήματα
Επόμενο άρθροΣταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας