Γλυκό σαλάμι με σοκολάτα, καρύδια και μαρμελάδα

Advertisement

Υλικά

μπισκότα – 3-4 πακέτα (πτι μπερ)
βούτυρο – 200 γρ
φρέσκο ​​γάλα – 250 ml
καρύδια – 1 κούπα.
σοκολάτα – 120 γραμμάρια (γάλακτος) με φουντούκια και σταφίδες
μαρμελάδα σύκου – 100 γραμμάρια
βανίλια – 1 τεμ. (ουσία)
ρούμι – 2 σταγόνες
άχνη ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
κακάο – 4 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καρύδια και τα μπισκότα εκ των προτέρων θρυμματίζοντάς τα σε μικρά κομμάτια.
Σε ξεχωριστό μπολ βαθύ , ανακατεύουμε τη σοκολάτα (θρυμματισμένη σε κομμάτια), το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και το ρούμι. Τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1-2 λεπτά. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ανακατέψτε τα προϊόντα με μια σπάτουλα.

Στο έτοιμο υγρό μείγμα προσθέστε τα καρύδια και τα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τη μαρμελάδα σύκου. Ανακατέψτε καλά. Το προκύπτον μείγμα τυλίγεται και διαμορφώνεται σε κορμό με μία μεμβράνη .

Βάζουμε το γλυκό σαλάμι στην κατάψυξη να σκληρύνει για τουλάχιστον 12 ώρες.
Σερβίρετε σε φέτες με γλάσο σοκολάτας.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement