Συστατικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ μαγειρική σόδα 
1/4 κγ αλάτι 
1 φλιτζάνι (3 μικρές πολύ ώριμες μπανάνες)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Παγωμένη Κρέμα τυριού 
220gr τυρί κρέμα 
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300-400 gr ζάχαρη άχνη


Οδηγίες
Τοποθετήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάτε με ένα μίξερ μέχρι τα συστατικά να είναι κρεμώδη.
Προσθέστε τα αυγά, τo γιαούρτι και τη βανίλια στο  μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν όλα σωστά.


Ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα άλλο μεσαίο μπολ.. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα που μόλις κάνατε στο παραπάνω μείγμα και χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά και μετά ρίξτε και ανακατέψτε τις λιωμένες μπανάνες.


Απλώστε όλο το μείγμα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο.

Ψήνετε σε 350 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει μια καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Μην τπ παραψήσετε. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Κρέμα τυριού 
Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμας, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να κρεμώσουν. Σταδιακά ρίξτε και χτυπήστε την ζάχαρη άχνη για να επιτύχετε την επιθυμητή ανάμειξη ώστε να μπορεί να απλωθεί. Απλώστε την κρέμα πάνω στο κέικ και πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια και βάλτε τo στο ψυγείο 1-2 ωρες.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Κοκκινιστά με μακαρόνια….all time Classic
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου κρέμα-σοκολάτα