Μια πολύ σοκολατένια, πολύ νόστιμη λιχουδιά από το πιο συνηθισμένο σετ υλικών.
Παρασκευάζεται πολύ απλά και γρήγορα. Πολύ ώρα αφιερώνεται στη στερεοποίηση του γλυκού.
Ζήστε μια γλυκιά απόλαυση χωρίς κόπο με ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό που δεν χρειάζεται ψήσιμο!
Απλά συνδυάστε τα μπισκότα της αρεσκείας σας με λιωμένη σοκολάτα, κακαο και κρεμα γάλακτος , δημιουργώντας ένα εύκολο και δροσερό γλυκό.
Tip: Για vegan εκδοχή, αντικαταστήστε το βούτυρο με φυτική μαργαρίνη.
Θα χρειαστείτε:
✔️2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
✔️2 κουταλιές της σούπας κακάο
✔️80 γρ ζάχαρη
✔️700 ml γάλα
✔️150 γρ μπισκότα
✔️160 γρ μαύρη σοκολάτα
✔️120 ml κρέμα γάλακτος
Μαγείρεμα:
🔰 Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και το κορν φλαουερ.
🔰Ρίχνουμε μέσα περίπου το 1/3 κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να μην υπάρχουν σβώλοι.
🔰 Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
🔰 Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τη μάζα μέχρι να πήξει.
🔰 Καλύψτε τη φόρμα με τα πλαϊνά 20×20 εκ. με μια μεμβράνη.
🔰 Βάζουμε μια στρώση μπισκότα και ρίχνουμε κρέμα. Στη συνέχεια μια στρώση μπισκότα και κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα προϊόντα.
🔰 Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ρίχνουμε την κρέμα γαλακτος σε μια κατσαρόλα, σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Απλώστε ομοιόμορφα το γλασσο στην επιφάνεια του κέικ.
🔰 Βάλτε στο ψυγείο για μια ώρα να μουλιάσει και να στερεοποιηθεί.
Όσο περισσότερο μένει το κέικ, τόσο πιο μαλακό γίνεται.
Καλή Απόλαυση