Γλυκό ψυγείου με αποξηραμένα βερίκοκα και τρουφάκαι σοκολάτας

Διαφήμιση

Υλικά

1-2 πακέτο σαβαγιάρ
1 πιάτο με γάλα

Για την πουτίγκα σοκολάτας
γάλα – 1 λίτρο
ζάχαρη – 6 κουταλιές της σούπας.
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.
άμυλο καλαμποκιού – 3,5 κουταλιές της σούπας. ή σιτάρι
βανίλια – 1 πακέτο
μαύρη σοκολάτα – 100 g
βούτυρο αγελάδας – 50 g

Για την κρέμα μασκαρπόνε
250 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
60 γρ ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα γάλακτος πληρης

Διακόσμηση
100 γρ αποξηράμενα βερίκοκα
100 γρ τριμμένα καρύδια
50 γρ σταφίδες

Για την σαντιγι
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά (παγωμένη)
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Για την κρεμα μασκαρπόνε
Χτυπάτε καλά στο μπλέντερ ή με μίξερ χειρός το μασκαρπόνε με την άχνη και την κρέμα γάλακτος να ενσωματωθούν πλήρως και να έχετε ένα αφράτο μείγμα (5 λεπτά).

Διαφήμιση

Για την πουτιγκα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το άμυλο. Προσθέτουμε το φρέσκο ​​γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρέψτε και ανακατεύετε συνεχώς. Μετά από περίπου 10 λεπτά, η πουτίγκα αρχίζει να πήζει.
Σε αυτό το διάστημα σπάμε ή κόβουμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ξεχωριστή κατσαρόλα.
Όταν είναι έτοιμη η πουτίγκα σοκολάτας, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα. Περιμένουμε ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να προκύψει μια λεία πουτίγκα.

Για την σαντιγι
Αν θέλουμε το τελευταίο μισάρωρο πριν τη χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη.
Βάζουμε και το μπωλ ανάδευσης στην κατάψυξη επίσης (καλό είναι να χρησιμοποιούμε μεταλλικό μπωλ) .
Όταν βεβαιωθούμε ότι και η κρέμα γάλακτος αλλά και το μπωλ είναι καλά παγωμένα , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ και τη χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ . Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλο λίγο μέχρι να πήξει η κρέμα και να αποκτήσει γραμμώσεις από τους δάρτες του μίξερ.

Συναρμολόγηση
Σε φόρμα τακτοποιώ τα σαβαγιαρ ελαφρώς βουτηγμένα στο γάλα και απλώνω την κρέμα μασκαρπόνε
Μετά επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τη δεύτερη σειρά μπισκότων και όσο είναι ζεστή η πουτίγκα την ρίχνω πάνω από το γλυκό και τη βάζω στο ψυγείο να δέσει.
Αφού δέσει η πουτίγκα, διακοσμώ με αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα καρύδια και τρίμματα καρύδας, σταφίδες και καραμέλες «τρούφας» τα κολλαω με την σαντιγι.
Αλείφω τα πλαϊνά του κέικ με σαντιγί και κολλάω τα καρύδια με τη σπάτουλα και βάζω στο ψυγείο να σφιξουν οι κρεμες.

Καλή Απόλαυση

Υ.Γ Αν σας περισσέψει πουτίγκα σοκολάτας βάλτε την σε μπολάκια και βαλτε στο ψυγείο. Είναι μια υπέροχι κρέμα

Διαφήμιση

Διαφήμιση