Εκλεράκια με γλάσο σοκολάτας

✍️ Συστατικά:

Για τα μαλακά κοχύλια:
✅125 ml νερό
✅125 ml γάλα
✅ 125 γρ βούτυρο
✅ 150 γρ αλεύρι
✅4 αυγά.

Κρέμα βανίλιας:
✅4 αυγά
✅1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας,
✅100 γρ κορν φλαουερ
✅100 γρ άχνη ζάχαρη
✅200 ml γάλα
✅200 γρ βούτυρο

Γλασέ
✅100 γρ κακάο
✅100 γρ βανίλια άχνη ζάχαρη
✅2 – 3 κουταλάκια του γλυκού νερό (θα πρέπει να προκύψει σκληρό γλάσο)
✅1 κουταλάκι του γλυκού λάδι.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό το γάλα Το βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει, μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά έως ότου πάρει μία υφή ζύμης και βγάζουμε αυτή τη ζύμη σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά πολύ καλά αδειάζουμε σταδιακά (σε 4-5 δόσεις) το μείγμα των αυγών μέσα στη ζύμη και ξεκινάμε και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου να απορροφιεται το αυγό και συνεχίζουμε στην επόμενη δόση
Οταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε το άκρο και φτιάχνουμε μακρόστενα κοχυλάκια πάνω σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.

Τα ψήνουμε 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο την αχνη ζάχαρης το νερό ανακατεύουμε έως ότου πάρουμε ένα γλάσο και προσθετουμε και το λάδι στο τέλος ανακατευουμε και αφήνουμε στην άκρη
Βγάζουμε τα κοχύλια από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση παίρνουμε το μισό πάνω μέρος και το βουτάμε ανάποδα μέσα στο γλάσο και τα αφήνουμε στην άκρη

Για την κρέμα

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ προσθέτουμε τη βανίλια το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μετά προσθέτουμε και τη αχνη ζάχαρης ριχνουμε και χτυπάμε σιγά-σιγά και το γάλα, και αδειάζουμε όλο το μείγμα μέσα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή
φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια εσωτ πήξει η κρέμα.
Στο τέλος όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί με το μίξερ βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στόμιο αστεράκι και γεμίζουμε Το άλλο μισό από το κοχύλι και τέλος το σκεπάζουμε με το Κοχύλι που έχουμε περάσει από το γλάσο σοκολάτας και είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Retete Usoare