Κανόλι

Υλικά

για τα κανολι:
– 1 πακέτο παραλληλόγραμμη σφολιάτα,
– 1 αυγό.

για την κρέμα:
– 500 ml γάλα,
– 2 αυγα,
– 100 γραμμάρια ζάχαρη,
– 50 γραμμάρια αλεύρι 00,
– ένα φακελάκι βανιλίνης ή βανίλιας,
– Φλούδα λεμονιού.

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε μια σανίδα ζαχαροπλαστικής, την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Βουρτσίστε ένα αυγό από πάνω.
Παίρνουμε τα καλά λαδωμένα φορμάκια για κανόλι ή για κορνεδάκια και τυλίγουμε μια λωρίδα σε κάθε ένα.
Το μέρος που βουρτσίζεται με το αυγό μπαίνει μέσα. Ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα.

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα στη φωτιά σχεδόν να βράσει, σβήνετε. Σε μια άλλη κατσαρόλα δουλεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε την φλουδα λεμονιού και σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνετε τα κανόλι και αφαιρείτε τη φόρμα, κυλώντας τα απαλά πάνω τους.
Παίρνουμε πίσω την κρέμα, αφαιρούμε τη φλουδα λεμονιού. Γεμίστε τα κανόλι με την κρέμα χρησιμοποιώντας ένα σακουλάκι ή απλά ένα κουτάλι

Είναι τέλεια

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Γιαχνί…ένα διάλειμμα από το κρέας με απλό νόστιμο φαγητό πατάτας (νηστίσιμο)
Επόμενο άρθροΧειμωνιάτικο παραμύθι με άρωμα πορτοκαλιού